top of page

Eskimeden kullanılan Ornis Diyeti

Bill Clinton tarafından uygulanan

ve  Penelope Cruz’u doğum sonrası zayıflatan  bu diyet stresi azaltmak ve kilo kaybı için kullanılmaktadır. Ancak onun dışında  kolesterol seviyelerini düşürür.


Genel kanı kalp ve şeker hastalığında kullanılması ayrıca ortaya çıkmasını geciktirir.


Prostat ve meme kanserinden korunmada ve bu kanserler sırasında kullanılır.

    

Felsefesi; ‘kilo ver, daha iyi hisset, sağlıklı ol ve daha uzun yaşa’ dır.

Kaliforniya Üniversitesi Profesörlerinden Dr.   Dean Ornis tarafından yazılan bu diyette vejeteryan ağırlıklıdır. Tamamen yağsız beslenme üzerine kurgulanmıştır. 1 hafta 4 kiloya kadar verdirebilir.

  

Besinler 5 grupta kategorize edilir.  Her türlü et ve et ürünleri ,süt ve süt ürünleri , tüm yağlar, yumurta sarısı, peynir, ceviz, çekirdek yasaktır.


Serbest grup Meyve, sebze, tahıl ve baklagilleri ise güvenle tüketebilirsiniz.

  

Bu diyette çok çeşitli varyasyonlar yapabilirisiniz. Sadece kilo kaybı için kullanırsanız, başka açılardan da faydalarını göreceğiniz bir diyet yapmış olursunuz. Ancak kalp sağlığını korumak amacı ile yapıyorsanız çok büyük değişimleri kendiniz de gözlemlersiniz. Yaşamınızı daha önceki yapamadıklarınıza göre programlarsınız. Örneğin dün koşamadıysanız bugün ona göre bir koşu programı ayarlarsınız, dün çok fazla yemek yediniz ve kalorili beslendiniz, bugün daha kalorisi düşük ve dengeleyecek şekilde bir beslenme programı oluşturursunuz. 


Egzersiz programını kendinize göre planlarsanız. Ne zaman ve ne kadar yapmalıyım sorusuna göre neyi yapacağınıza karar verisiniz. Örneğin çok stresli iseniz yoga ve nefes egzersizleri yaparsanız, daha dinamik hissediyorsanız yürüyüş yaparsanız.

bottom of page