top of page

ÜCRETSİZ CANDİDA TESTİ

Candida testi Eğer candida mantarından şüpheleniyorsanız size çok basit bir teknik öğreteceğim. Bu teknik ile beraber artan candida bakterisinin varlığını hızlı bir şekilde test edebilirsiniz. Candida testi için aşağıdaki adımları izleyin. 1. Gece bir şeyler atıştırmadan uyuyun

2. Sabah aç karna olmanız gerekli 3. İçi görünen cam bir bardak alın. 4. Bardağa su doldurun. 5. Bardağa tükürün. 6. Beş dakika bekleyin ve bardağın içine bakın. Eğer bardak temiz ise emin olmak için süreyi on dakikaya uzatabilirsiniz.




Eğer bardakta yukarıdaki gibi yüzeye çıkmış ipliksi yapılar, alta çökmüş yoğun bir tortu veya ortada görünen bulutsu bir yapı görüyorsanız bu ağzınızdaki candida mantarı olabileceğini gösteriyor.

Çünkü candida mantarı ipliksi yapıya sahiptir ve su içerisinde tortu bırakır. Tükürüğünüz ise zamanla su içerisinde çözünür ve ciddi tortu bırakmaz.

Bu yöntem oldukça basit olmakla beraber bağırsak, boğaz ve genital bölge candida mantarı hakkında bilgi vermez. Dolayısıyla eğer candida mantarından şüpheleniyorsanız ve test negatif ise hekiminize başvurmanız gerekiyor.

Artık tedavi yöntemlerine geçmenin zamanı geldi. Eğer candida mantarından şikayetçiyseniz sizin için harika çözümlerim var. Candida diyeti Candida için çok farklı anti fungal ilaç seçeneği var. Ama bu ilaçların karaciğer ve böbrek üzerinde ciddi yan etki yapabilir.

Dolayısıyla kendini toparlayabilecek sağlıklı kişilerde anti fungal ilaç kullanımı çok mantıklı değil. Özellikle de sağlıklı beslenmenin bağırsak mantarı olan candida tedavisinde çok etkili olduğunu biliyorsak. Yapmanız gerekenleri aşağıda sıraladım.

Şeker ve karbonhidrat kaynaklarından uzaklaşın. Özellikle şeker ürünleri candida mantarının yayılmasına ve artmasına neden olur

Özellikle uzak durmanızı istediğim besinler,

Basit şeker içeren market ürünleri (çikolata, şekerlemeler gibi),

  • Nişastalı sebzeler (patates gibi),

  • Meyve suları ve aşırı şekerli meyveler,

  • Alkol

olarak sıralanabilir. Eğer toplu bir çözüm istiyorsanız sizin için uygun beslenme düşük karbonhidrat diyeti. Mantar önleyici besinleri tüketin. Bazı besinler anti-fungal yani mantar önleyici etkilere sahiptir.


Bu besinleri tüketmek candida mantarı sayısını azaltır.

  • Sarımsak içerisindeki allicin maddesi ile candida ile savaşır .

  • Hindistan cevizi yağı içerisindeki laurik asit ile candida ile savaşır .

  • Zerdeçal içerisindeki curcumin maddesi ile candida ile savaşır .

Sarımsak kullanımı için aç karnına iki diş sarımsağı fazla ezmeden kırın ve yutun. Hindistan cevizi yağını sabahları bir yemek kaşığı olacak şekilde için. Zerdeçal’ın içerisinde bulunan curcumin ise emilim açısından zayıf. Eğer tercih etmek isterseniz supplement olarak almanızı tavsiye ediyorum.

Eğer ağız içi candida probleminiz varsa şekersiz sakızlarda bulunan xylitol ciddi derecede fayda sağlayabilir. Çünkü kendisi antifungal ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Önerim her gün yarım saat şekersiz sakız çiğnemeniz.

Bağırsak bakterilerinizi destekleyin. Bağırsak bakterileriniz candida mantarını kontrol altına almak için çalışır ve dengeyi sağlar. Dolayısıyla tartıyı probiyotikler lehine ağırlaştırın ve sağlıklı bakteri alımı sağlayın.

Bu noktada seçilecek doğal probiyotiği duruma göre seçmek çok önemli. Hata yapmamak için değerlendirme şart. Eğer daha etkili bir çözüm isterseniz probiyotik ürünlerine göz atabilirsiniz.

Probiyotik alacaksanız içeriğin laktobasilus ağırlıklı olmasına dikkat edin. Çünkü laktobasilus tipi probiyotik bakteriler candida ile savaşta oldukça etkilidir.

Bağışıklık sistemini destekleyin. Candida mantarından şikayetçi hastalarımın bağışıklık problemi olduğunu biliyorum. Bu durum çoğu zaman kontrolsüz kan şekeri ve kronik hastalıklar sebebiyle gelişiyor. Herkes için uygun olmamakla beraber tavsiyem,

  • Günlük 10 gram glutamin supplementi,

  • Omega 3 takviyesi,

  • D vitamini takviyesi,

  • Düzenli egzersiz,

  • Kan şekerini kontrol altında tutacak şekilde beslenme olacak.

Yukarıda saydığım şeyler oldukça basit olmasına rağmen bağışıklık sistemini ateşleyecek ve candida probleminizi çözecek potansiyele sahip. Dolayısıyla hafife almayın ve uygulayın.

Toksinlerden ve alerjenlerden uzak durun. Toksik maddeler bağırsak duvarındaki daha dayanıksız faydalı bakterilere zarar verir. Ayrıca alerjenler de bağırsaklarınızdaki savunma hücrelerini harekete geçirerek kronik inflamasyon yapabilir. Dolayısıyla toksin ve alerjenlerden uzak durmalısınız. Önerilerim,

  • Gluten ve lektin içeren besinlerin tüketimini azaltmanız,

olacak. Bunlar ile beraber alerjiniz olan ve toksik madde içeren tüm besinleri hayatınızdan kademeli olarak çıkartmalısınız.

Candida ile ilgili artık çok daha fazla bilgiye sahipsiniz ve çaresiz olmadığınızı biliyorsunuz. Yapacağınız doğru hareketler ile kolayca candida mantarını kontrol altına alabilir ve istenmeyen etkilerden korunabilirsiniz.

Peki candida sizi rahatsız ediyor mu? Benimle fikirlerinizi ve evde yaptığınız candida testi sonuçlarınızı paylaşmayı unutmayın.


AGSS DİYETİ CANDİDA İÇİN SİZE EN UGUN SİSTEMDİR.


RANDEVU VE BİLGİ İÇİN

05424804896----

dytaydingul@gmail.com




bottom of page